de Ramona Grigoriu

Dacă ești om de Marketing, probabil observi zi de zi în jurul tău principii și strategii de marketing care se aplică cu succes în cele mai banale situații.

Fiecare dintre noi însă, devenim mici marketeri atunci când trebuie să convingem pe cineva de un anumit lucru, când suntem într-o discuție în contradictoriu, când “vindem” ceva sau pur și simplu când discutăm pe tema “cine duce astăzi gunoiul”?  Diferența e, că cei “neinițiați” fac asta inconștient, fără să facă o paralelă cu strategiile de marketing, planurile de marketing sau ale tactici folosite în acest domeniu.

Suntem într-o continuă dezvoltare a brandului personal. Poate nu te-ai gândit astfel, încă orice investiție în cărți, cursuri, obiecte de îmbrăcăminte, etc. ține de îmbunătățirea imaginii personale. Astfel, căutăm să ne dezvoltăm continuu atât ca și cunoștințe cât și ca aspect exterior, raportându-ne mereu la cum ne percep ceilalți sau cum vrem să fim percepuți de aceștia.

La fel, gândește-te și la momentul în care decizi să-ți faci o schimbare de look. Aplici involuntar aceleași strategii pe care le aplică un departament de marketing care face rebranding unui produs.

Te-ai contrazis vreodată cu cineva? Cu siguranță ai făcut asta, așa că trebuie să știi că într-o discuție de genul, trebuie să ai argumente solide, în care să crezi cu tărie, plus o strategie prin care să te asiguri că îți vei putea face punctul de vedere înțeles și acceptat.

Și în viața reală, comunicăm diferit cu persoanele pe care abia le-am cunoscut, sau persoanele care ne sunt apropiate de mai mult timp. La fel e personalizată și comunicarea într-un proces de marketing, în funcție de stadiul de cumpărare în care se află userul (vizitator nou, lead, client ) sau în funcție de tipul de relație creată de companie cu acesta.

Chiar dacă în zilele noastre, marketing-ul este un subiect pe “buzele tuturor”, uite că marketingul este puternic ancorat și în situațiile cu care ne întâlnim zi de zi.

Suntem curioși să aflăm, tu ce exemple de marketing ne poți da din viața ta?


0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

'