CompetițIAA a fost pentru mine un ultim prilej de a profita de benficiile pe care viața de student le oferă. Masterandă în ultimul an fiind, mi-am dat seama că nu există modalitate mai benefică de a finaliza studiile, decât cu experiența unui pitch. Am văzut anunțul pe care prietena mea Petruța îl promova intens în Social Media, am dat mesaje în stânga și-n dreapta, pentru ca în final, să mă găsesc membru într-o echipă omogenă și dornică să se facă remarcată.

Am văzut în acest proiect oportunitatea de a experimenta cum este să lucrezi pentru companii renumite în sectorul lor de activitate, dar și aceea de a dezvolta idei alături de oameni pasionați de sfera MarCom. Totul a început cu o întâlnire de echipă, prilej cu care ne-am stabilit numele de agenție și am lucrat la dezvoltarea unei identități. Această primă întâlnire ne-a făcut să ne dăm seama că fiecare dintre noi aveam abilități diferite, ceea ce avea să constituie un avantaj mai târziu.

Odată selectați pentru a participa în următoarea etapă, lucrurile au decurs de minune. Am participat la o sesiune de debriefing cu clientul pentru care urma să realizăm campania și ne-am pus creativitatea la încercare. E minunat ce lucruri frumoase se pot întâmpla atunci când aduni o mână de studenți visători și ambițioși, într-un decor prietenos cu aromă de ceai și brioșe proaspăt coapte.

De aici, lucrurile s-au mișcat de la sine. Ideile au continuat să apară, iar sentimentele care ne-au încercat pe fiecare în parte au fost extrem de diverse: de la încredere la îndoială, de la bucurie la tristețe și de la adrenalină la oboseală acută. Pe toate le-am experimentat într-un timp relativ scurt. Pot cataloga astăzi CompetițIAA drept una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit în perioada studenției.

Acest concurs a fost și prilejul în care am început să interacționez cu IAA, organizație a cărei membri îi priveam cu mândrie la orice conferință studențească sau eveniment din sfera MarCom. Am avut norocul de a cunoaște mulți oameni motivați, care iubesc ceea ce fac și fac ceea ce iubesc. Mentorul echipei a fost Dafina Suciu, care ne-a ghidat pe parcursul competiției și ne-a încurajat constant.

CompetițIAA este mult mai mult decât un premiu. Este sentimentul de a lucra alături de oameni pasionați, ședințele de echipă de la 8 seara, nopțile albe de execuție a campaniilor și bucuria de a livra clientului un produs de care să fii mulțumit. Este curajul de a spune da și licărirea din ochii mentorului ce te privește cu mândrie.

Dacă ești student, te încurajez cu mare drag să te înscrii în bătălia briefurilor. Este șansa ta să își demonstrezi că poți, că ai curaj, să te faci remarcat și să faci schimburi de idei cu oameni care lucrează în marketing de ani de zile. CompetițIAA poate fi rampa ta de lansare spre jobul mult visat.

Ioana Dobresenciuc

Participant CompetițIAA 2016


0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

'